Trubači i publika nestrpljivo očekuju jubilarni 60. Dragačevski sabor trubača koji počinje u petak i trajaće tri dana. Posle prošlogodišnje pauze za jubilarni Sabor pripremljen je bogat program.Organizatori su se veoma potrudili da i ova godina ne prođe bez Sabora, a direktor Turističke organizacije Dragačeva kaže da su sve mere ispoštovane.„Trijažni centri su postavljeni u Čačku, Užicu, Ivanjici, Požezi i Arilju tako da će svi koji žele moći da urade besplatan PCR test. Na ulazu u Guču imamo sedam punktova gde će to moći da pokažu i posle toga ući na festival“, kaže Bili Vulović.

Zbog čitave situacije sa kovidom, Vulović sumnja da će, kao prethodnih godina, biti milionska poseta, ali ipak očekuje veliki broj ljudi.

I poznati trubač Dejan Jevđić pozvao je ljude da dođu: „U Guči je uvek lepo.“


Centralna manifestacija Sabora je takmičarski deo koji počinje u nedelju u 15 i traje do 18 časova, tokom kojeg će biti proglašen novi majstor trube i novu zlatnu trubu Dragačeva.

Pored takmičarskog programa, tu će biti i Dejan Petrović sa svojim trubačima u petak u 22 časa, a posle njih ponoćni koncert majstora trube. U subotu je koncert Bojana Suđića sa simfonijskim orkestrom, a na repertoaru će biti stare srpske tradicionalne pesme.

Posle Suđića na programu su koncerti Dejana Lazarevića, kao i Bobana i Marka Markovića.

Nedeljni program posle proglašenja zlatne trube nastaviće se koncertima Elvisa Ejdinovića, Dejana Jevđića, a Sabor će zatvoriti Goran Bregović.