Amir Hadzic

Nakon što je u nekoliko navrata policija Republike Srpske sankcionisala lica zbog isticanja ratne zastave BiH, jutjuber Amir Hadžić odlučio je da odgovori srpskoj policiji tako što ju je izvrijeđao i obmanjivao javnost tvrdnjom da je isticanje zastave BiH krivično djelo.

“Znajući dobojsku policiju ja znam zašto je njemu ta ova kazna napisana. Nije ni on ispravan, ali nisu ni oni. Jer ja ih znam, znam tu zatucanost i zatrovanost par njih”, rekao je Hadžić i nastavio sa vrijeđanjem.

Neprestano je granicu Republike Srpske i FBiH nazivao takozvanom, a pripadnike Policijske uprave Doboj nazvao idiotima.

“Ne postoji skup riječi koji bi mogao upotrijebiti da objasniš do koje mjere su ti ljudi glupi”, rekao je Hadžić i dobojsku policiju nazvao glupim idiotima koji su bježali sa policijske akademije.

Mladić koji je kažnjen u Vukosavlju zbog isticanja zastava RBiH kažnjen je po Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske Član 8. koji kaže:

“Ko grubim vrijeđanjem drugog lica na političkoj, vjerskoj ili nacionalnoj osnovi ili drugim bezobzirnim ponašanjem izazove osjećanje fizičke ugroženosti ili uznemirenosti građana, kazniće se novčanom kaznom od 200 KM do 800 KM”, što je razumljivo u ovom slučaju.

Nakon toga Hadžić je poručio da ako mu policija Doboja dođe na vrata pred njima će pocijepati kaznu i dodao:

“Da vidimo šta će onda biti. Hoćete li me možda uhapsiti ili ubiti. Možda imate želju da ubijate. Možda je u vama ostalo još te bolesti da ubijate mlade ljude. Možda da silujete djevojčice, žene, ne znam koja bolest se vrti u vašim glavama”, uputio je Hadžić vjerovatno policiji u Doboju.

“Dobojska, a i druga policija u Republici Srpskoj smatra da se to ne smije”, izjavio je Hadžić što potpuno nije tačno. Upotreba zastave BiH tačno je definisana Zakonom o zastavi Bosne i Hercegovine.

ATV