Enes Džafić (Leca Amelin), rođen 09.02. 1965. godine u Višegradu. Igrao je u FK Drina Višegrad do svoje 17. godine na poziciji veznog igrača. Dobio je poziv FK Partizana Beograd da ide na probu. Bio je tamo dva puta u razmaku od 3 mjeseca i trenirao sa drugim timom Partizana u kojem su tada bili Admir Smajić, Rade Zalad, Cava Dimitrijević. Zadovoljio je ukuse trenera i vratio se u Višegrad čekajući konačni poziv na potpisivanje ugovora. Tada je u Višegrad došao Mehmed Bazdarević i nagovorio ga da ode u Željezničar umjesto u Partizan. 1982. godine, sa 17 godina, potpisuje ugovor na 4 godine sa FK Željezničar. U prvoj godini uspio je da odigra dva poluvremena u Nišu protiv Radničkog, gdje je tada igrao Dragan Stojković Piksi i na Grbavici protiv Prištine.

Došao je u Želju zajedno sa Refikom Šabanhadžovićem i debitovao prije njega. 1984. godine je otišao u JNA i nakon toga nije uspio izboriti mjesto u ekipi. To je bila zlatna Željina generacija koja je vjerovatno jedna od najboljih fudbalskih ekipa svih vremena koje su igrale u bivšoj jugoslovenskoj ligi. Nakon toga, bio je u Elektrobosni Jajce i Radničkom iz Goražda. Aktivno igranje završio je u Sloga Jugomagnat Skoplje, prva makedonska liga.

Treba napomenuti da je 1982. godine proglašen za najboljeg sportistu u izboru grada Višegrada. Višegrađani ga se sjećaju dok je igrao za FK Drinu kao Drinine desetke koja je davala golove iz kornera.

(Sportske.ba)