Kilometarske kolone vozila zbog produženog vikenda čekaju da se isključe sa autoputa “Miloš Veliki” kod Čačka

Na naplatnoj rampi u Preljini vozila iz pravca Beograda čekaju sat i po vremena.Veliki broj građana uputio se ka turističkim centrima zbog praznika u ponedeljak i utorak, a Putevi Srbije mole sve učesnike saobraćaja za strpljenje.

To javno preduzeće je saopštilo da se zbog povećanog intenziteta saobraćaja i zadržavanja vozila na kružnom toku Preljina i kroz centar Čačka saobraćaj usporeno odvija, te da su kolone vozila sve do naplatne stanice Preljina i time onemogućavaju normalan protok vozila kroz naplatnu stanicu.


Zlatibor očekuje 30.000 turista za Sretenje

Svi hoteli i većina privatnog smeštaja na Zlatiboru rasprodato je za četari dana praznika povodom Dana državnosti, 15. februara.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladan Živanović izjavio je za Tanjug da će 30.000 turista svoj mini odmor provesti na ovoj planini.

– Slobodnih mesta u hotelima nema.Traži se krevet više i u privatnom smeštaju. Situacija je slična onoj za novogodišnje praznike. I ukoliko ne bude novih snežnih padavina, skijalište na Torniku radi, jer su jako niske temperature koje omogućavaju veštačko osnežavanje – kaže Živanović.

On napominje da je Zlatibor sigurna destinacija za praznike,jer hotelijeri i ugostitelji poštuju sve epidemiološke mere.

– Svi ugostitelji se pridržavaju mera koje je propisalo Ministarstvo zdravlja i Krizni štab u cilju sprečavanja širenja pandemije korona virusa i sve funkcioniše na najbolji mogući način – ističe Živanović.