„Nadomak Užica biće napravljen kamp za oko 60 radnika iz Kine, i oko 90 radnika firmi podizvođača. Broj radnika znatno će se uvećati sa početkom radova na tunelu Kadinjača. Kineska kompanija je zakupila parcele na pet godina, montažne kućice su već poručene i stižu iz Kine“, potvrđeno je za Rinu u Gradskoj upravi u Užicu.
Obilaznica oko Užica projekat je od ogromnog značaja za sve građane, a za njegovu realizaciju već je obezbeđeno blizu 30 miliona evra. Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova potpisan je u martu ove godine. Obilaznica će biti dugačka nešto manje od pet kilometara, obuhvataće četiri mosta, od kojih je najveći onaj preko reke Đetinje.
„Izgradnjom obilaznice oko Užica biće rešeno nekoliko velikih dugogodišnjih problema. Smanjićemo aero-zagađenje koje nastaje kao posledica uticaja saobraćaja jer će teretni i autobuski saobraćaj biti izmešten iz grada, čime se dodatno ubrzava protok saobraćaja u centru. I bezbednost svih učesnika u saobraćaju dižemo na viši nivo jer konačno rešavamo i problem raskrsnice kod osnovne škole“, naglasio je ministar saobraćaja Tomislav Momirović, preneo je B92.