Screenshot 2020 08 05 Klub Iz Ustikoline Ima Osam Zaraženih Igrača Dobro Smo, Ali Su Nam Propale Pripreme

U FK Kolina iz Ustikoline zaraza koronavirusom potvrđena je kod osam igrača, a svi ostali članovi kluba zajedno s Upravnim odborom su upućeni u 14-dnevnu izolaciju, potvrđeno je za naš portal.
Prvi čovjek kluba Amir Polovina kaže da je test kod osam igrača pokazao da su pozitivni, dok su ostali članovi kluba negativni.

“Svi smo obavili testiranje i na kraju je kod osam igrača rezultat pokazao da su pozitivni. Srećom, niko za sada nema nikakve simptome i svi se osjećaju dobro, a pred naredbama Kriznog štaba čitav klub je odmah otišao u 14-dnevnu izolaciju”, kazao nam je Polovina.

On ističe da će ovo sigurno biti veliki udarac za klub jer su igrači odradili pripreme i maksimalno se spremili za sezonu.

“Pravo da vam kažem, ne znamo kako se virus pojavio među nama. Mnogo momaka koji igraju u našem klubu su studenti i često putuju, tako da je to jedan od mogućih izvora zaraze, ali to više nije ni bitno, jer svi idemo u karantin i nadamo se da će sve proći u najboljem redu. Šteta je što smo odradili pripreme i maksimalno se spremili za sezonu u kojoj želimo izboriti plasman u viši rang, ali tako je kako je”, kaže nam Polovina koji je dodao da će njegov tim naknadno igrati utakmice koje će za sada biti odgođene. Podsjećamo, portal Klix.ba na početku ove godine je radio priču o FK Kolina i kako je Ustikolina prije 64 godine dobila svoj nogometni klub. Oni će ove sezone igrati u Drugoj ligi Centar.