Novizbrani predsjednik SDS-a Vukota Govedarica stao je u odbranu stranačkog kolege Boje Gašanovića.

Govedarica tvrdi da Gašanović nije prodao zemlju arapskom investitoru, već da je to rađeno u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić kaže da Govedarica, a i njegov prethodnik Mladen Bosić, namjerno izvrću činjenice i zbog lične finansijske koristi štite Boju Gašanovića, iako dokazi objavljeni na RTRS-u potvrđuju da je u posljednjih nekoliko godina u Istočnom Starom Gradu prodato blizu 300 dunuma opštinske zemlje, nerijetko arapskim investitorima.

Novoizabrani predsjednik SDS-a, iako je čest gost u Gradu Istočno Sarajevo, potpuno je neupućen ili se pravi da ne zna da je prodata zemlja i šuma na Zlatištu na teritoriji Istočnog Starog Grada, a ne Istočnog Novog Sarajeva.

“Koliko ja mogu da primjetim, načelnik Istočnog Novog Sarajeva je prodavao zemlju”, tvrdi Govedarica.

U Istočnom Novom Sarajevu nije prodat ni centimetar, a u Istočnom Starom Gradu oko 300 dunuma opštinske zemlje uglavnom arapskom investitoru. Nije poznato za koliko para je načelnik Bojo Gašanović kupcima iz Sarajeva i Arapima prodao srpsku zemlju.

“Sigurno je SDS tim novcem finansiran u predizbornoj kampanji, a Vukota Govedarica je kao predsjednik dobio zadatak od starog predsjednika da prikriva da su ratni položaji u Istočnom Sarajevu prodati”, kaže Ljubiša Ćosić, načelnik Istočnog Novog Sarajeva.

Područje Zlatišta sa 36 dunuma zemlje i starom austrougarskom kulom od vitalnog je značaja za Istočno Sarajevo. Daleko od očiju javnosti kao vlasnik tih nekrentina u katastarske knjige Republike Srpske upisalo se preduzeće DOO Emirates, čiji je indirektni vlasnik arapski šeik Mohamed Alkasemi.

“Ovim se stanovništvo dovodi u situaciju da se iseli sa tog prostora”, ističe Ćosić.