Priboj – U ataru sela Stublo kod Priboja, u blizini manastira Uvac, zasada nepoznata prišla je kravama koje su pasle na livadi i bez ikakvog razloga u njih pucala i na taj usmrtila bika i ranila jednu junicu.– Video sam ih leže na zemlji. Prvo je upucan bik koji je odmah izdahnuo od prostrelne rane, a metak koji je prošao kroz njega okrznuo je i kravu koja je u teškom stanju. Zgrožen sam ovim činom, jer ne mogu da verujem da ljudsko biće može tako da uradi – rekao je vlasnik ubijenog bika Milorad Bukvić.

On ističe da je materijalna šteta velika, ali da je najvažnije da se počinilac nađe kako se nekom drugom, ko živi od tih životinja, ne bi dogodila ista stvar.

– Ako bi počinalac prošao nekažnjeno, to bi bila velika sramota. U Švajcarskoj kad bi se desilo, do po podne bi krivac završio pred policijom. Ako se ne uhvati, samo mu se daje vetar u leđa, da može da ide kroz selo i ubija životinje – dodao je Bukvić.

Inače, Milorad ima 20 grla krupne stoke. Nakon što je penziju zaradio u Švajcarskoj, vratio se u Srbiju i počeo se baviti poljoprivredom.

PP Media

Vezane objave