Komšije u stanju šoka nakon što je majka bacila sinčića, pa skočila za njim sa trećeg sprata

136
Booking.com

U beogradskom naselju Mirijevo žena je juče bacila petogodišnjeg sina kroz prozor na trećem spratu, a skočila za njim jer, navodno, nije mogla da se pomiri s razvodom braka.

Stravična nesreća dogodila se oko 8.30, a žena i dijete su preživjeli pad i s teškim povredama su prevezeni u bolnicu.

– U jutarnjim satima prijavljeno je da ispred zgrade leže žena i dijete. Na teren su odmah krenule patrola i ekipa Hitne pomoći. Tamo su zatekli jeziv prizor, žena i dijete su ležali na travi pored pločnika, a odmah je utvrđeno da je majka bacila sina kroz prozor, pa skočila za njim – rekao je izvor Kurira.

– Odmah su prevezeni u bolnicu, gdje je utvrđeno da nisu životno ugroženi. Ustanovljeno je i da je majka prije skoka popila veću količinu bensedina i alkohola, kao i da se na ovaj korak odlučila jer se nedavno rastala sa suprugom.

Na mjestu nesreće odmah se pojavio njen bivši suprug, koji je vidno potresen davao policiji izjavu, a po dolasku ispred zgrade opsovao je i rekao da je njegova žena već najavljivala ovakvu stvar.

Na mjestu pada mogao se vidjeti potresan prizor, tragovi krvi bili su na travi pored trotoara, a ostale su i dječje papučice koje je nosio njen sinčić.

– Šokirani smo ovim događajem, ne možemo da povjerujemo da je tako htjela da naudi sinu. Molimo se da dijete bude dobro – rekle su komšije.

– Sada idem na Institut da vidim kako mi je dijete. Trenutno nisam u stanju da kažem više, imajte razumjevanja, ni ja nisam svjestan šta se dogodilo i zašto se ovo dogodilo – ispričao je kroz suze otac povrijeđenog dječaka.Komšinica koja je izlazila iz susjedne zgrade kada se tragedija dogodila ispričala je da je žena s prozora na trećem spratu prvo bacila dijete, pa zatim skočila za njim.

– Izašla sam da prošetam kada sam čula strahovit udarac. Dijete je počelo da vrišti i plače, a za njim je odmah pala i majka. Jedan mladić istrčao je odmah tu i uhvatio se za glavu. Koliko znam, ona je upravo s tim komšijom imala problema. Gotovo kroz plač vikao je “Zašto je nisam prijavio ranije, možda ovo dijete spasao” – opisala je potresena starica za Kurir.

Stanari zgrade u kojoj je žena živjela sa sinom opisali su je kao jako nervoznu i agresivnu ženu, koja je maltretirala svoju djecu.

– Mnogo je bila agresivna prema djeci, ali i prema nama komšijama. Djevojčicu koja je malo starija stalno je tukla, kada bismo mi pokušali da joj kažemo, samo bi nas otjerala. Govorila je da su to njena djeca i da se mi ne miješamo – priča starija žena.– Prije nekoliko dana došla je kod mene i tražila mi ključ od krova. Kada sam je upitala za šta joj treba, ona je rekla da želi dijete da izvede gore, da mu pokaže pogled, da vidi malo svijeta. Nisam imala ključ, ali joj svakako ne dala, jer je zabranjeno da se izlazi na krov. Možda je i tada htjela da mu naudi.

Dječak koga je majka juče bacila s prozora najprije je primljen u Urgentni centar zajedno s majkom i po dolasku nije bio životno ugrožen, a je transportovan na Institut za majku i dijete.

– Dijete nije imalo povrede glave, ni frakture lobanje, što je bila najvažnija indikacija da ne ostane u Urgentnom, pa je transportovano u Institut za majku i dijete kao pacijent koji u tom momentu nije bio životno ugrožen. Dječak čak nema ni preloma. Svjestan je bio i komunikativan, a samo je govorio da ga sve živo boli i da mu se spava. Njegova majka, s druge strane, ima obostrane prelome rebara, kukova i nogu. Ona nijednog trenutka nije pitala za sina, već je samo ponavljala da ne zna šta joj je s nogama – priča izvor.

Vezane objave