Prvi put od kako je osnovana opština Novo Goražde, SDS nije ni u izvršnoj, ni i zakonodavnoj vlasti.Na konstitutivnoj sjednici opštinske Skupštine, SNSD je uz koalicione partnere obezbijedio skupštinsku većinu. Naslijedili su blokiran račun i višemilionske dugove. Računaju na pomoć Vlade.

Prethodna vlast u ovoj izrazito nerazvijenoj opštini, neracionalnim trošenjem, nagomilala je pet miliona maraka dugovanja. Nova vlast traži rješenja.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

– U riješavanju ovog problema uključeno je ministarstvo lokalne uprave i samouprave i ministarstvo finansija upoznati su sa problemom sa kojim se mi susrećemo mi smo sad u fazi zajedničkog iznalaženja modaliteta da se izbavimo iz ovakvog stanja , ni su obećali svu svoju podršku, poručila je Mila Petković, načelnica opštine Novo Goražde.

U novom sazivu, skupštinsku većinu od osam odbornika ima koalicija okupljena oko SNSD-a. I vlast, i opozicija saglasni su da rješenja moraju tražiti, u interesu građana.

Reprogram dugova, uvođenje inspektora i eventualno novi kredit, naredni su koraci nove vlasti u Novom Goraždu, koja želi da pokrene stvari s mrtve tačke.