Ff 2019 Svi 650x366

Ovogodišnji 16. Međunarodni omladinski (U17) fudbalski turnir Fudbal frends u Foči, koji je trebalo da se održi od 31.jula do 2. avgusta, otkazan je zbog globalne pandemije kovid 19, koja je učinila da se otkažu ili odlože mnoga značajna sportska takmičenja u svijetu, saopšteno je iz beogradske Asocijacije Fudbal frends.

U saopštenju se navodi d je ovaj turnir, kao svojevrsni praznik sporta, mladosti i prijateljstva, iz godine u godinu uspio da postavi grad Foču na fudbalsku mapu Evrope i svijeta i da postane više nego turnir na kome igraju mladi fudbaleri.„Fudbal frends je već danas simbol ne samo Foče, već i dobre organizacije, posvećenosti i saznanja da fudbal zaista može da bude mnogo, mnogo, više od igre. Iz zahvalnosti klubovima koji su već potvrdili učešće imamo jasnu poruku – za nas je strpljenje umjetnost nadanja, a vjerujemo da strpljivom čovjeku vreme brzo prolazi. Sljedeća, 2021. je nova šansa da se ponovo sretnemo…“, stoji u saopštenju.

Organizatori Fudbal frendsa ističu da odlaganje turnira nije, niti smije biti shvaćeno kao odustajanje, te da neigranje nije niti smije biti prihvaćeno kao razočaranje.

„U očekivanju susreta 2021. privremeno razdvojeni da bismo opet bili zajedno, bliži za želju što skorijeg susreta, sad više nego ikad prije treba da ostanemo odgovorni i budemo solidarni. Možda je dobar momenat da se podsjetimo da je moto Fudbal frendsa od samog osnivanja 2005. bio: “Vjerujem da u životu nema samo pobjeda i poraza, da postoji i disanje, gledanje i slušanje i riječ, i ljubav, i prijateljstvo, i običan život koji zavisi samo od nas”, navodi se u saopštenju Asocijacije Fudbal frends.