Disciplinski sudija Košarkaške lige Srbije, Dragutin Ilić, izrekao je užičkoj Slobodi suspenziju zbog neizmirenja finansijskih obaveza, shodno članu 52 “Propozicija takmičenja”, što znači da Užičani neće moći da nastave takmičenje dok ne izmire dug.
“Kazne su donete posle sporovedenog postupka, podnete prijave ovlašćenog lica posle čega je klub kojem je izrečena kazna opomenut od strane direktora takmičenja kao i od strane disciplinskog sudije odlukom opomena. Takođe Slobodi je odlukom Disciplinskog sudije izrečena novčana kazna zbog neizmirenja finasijskih obaveza, kako naveden klub nije zaključno sa danom donošenja ovog izveštaja izvršio obaveze za iznos od 198.000 dinara. primenom člana 52 Propozicija takmičenja KLS, Disciplinski sudija doneo je odluku u skladu sa tim članom. Ova odluka ostaje na snazi do izmirenja obaveza”, navodi se u saopštenju kancelarije KLS.

Sloboda se trenutno nalazi na sedmom mestu KLS sa učinkom od 12 pobeda i devet poraza, uz dva meča manje od Tamiša i Vršca koji se sa skorom 11-12 nalaze na petoj i šestoj poziciji.