BEOGRAD – Fudbalski savez Kosova i Metohije dobio je dopis od policije tzv. Kosova kojim se zabranjuje organizacija fudbalskih utakmica koje nisu pod njegovim patronatom.

Kako prenosi Sportski žurnal, prema tom dokumentu nisu dozvoljeni događaji koje ne organizuje Olimpijski komitet tzv. Kosova, sportske federacije i klubovi registrovani u sistemu samoproglašene države.

Zaprijećeno je privođenjem lica učesnika sportskih događaja koji ne dozvoljava Vlada tzv. Kosova.

Policija dobila je nalog da ne dozvoli ulazak u južnu srpsku pokrajinu sportskim klubovima iz Srbije koji nemaju poziv ili dozvolu od sportskih saveza različitih sportova tzv. Kosova.

“Policija nam je dolazila u četvrtak i zapretila privođenjem organizatora utakmica i učesnika. Zabranili su nam čak i treninge. Ovo je najveći oblik diskriminacije. Obavestili smo FSS o velikom problemu, a naša krovni savez obratiće se i državnim organima Republike Srbije i postupićemo u skladu sa njihovim preporukama”, izjavio je predsjednik FS Kosova i Metohije Igor Uljarević.

Zabrana vlasti tzv. Kosova o organizaciji utakmica FSS na teritoriji Kosmeta još prije dvije godine primorala je Trepču, Mokru goru i Gracko da utakmice zonskog takmičenja igraju u centralnoj Srbiji.

Mitrovčani protivnike dočekuju u Baljevcu, Mokra gora u Novom Pazaru, a Gracko je domaćin u Kuršumliji.

“U skladu sa poslednjim diskriminatorskim merama do daljeg smo odložili okružna takmičenja. Ne dozvoljavaju nam ni dečije utakmice”, dodao je Uljarević.