Demobilisani borci Federacije BiH, koji su se jutros okupili ispred zgrade parlamenta u Sarajevu, odblokirali su ulice nakon što je završeno vanredno zasedanje Doma naroda na kojem je odobren Predlog zakona koji reguliše prava boraca i članova njihovih porodica.

Predstavnici veterana ušli su u salu u kojoj zaseda Federalni parlament BiH i saopštili delegatima da osim zakonskog predloga koji je usvojen zahtevaju da se izjasne i o amandmanima poslanika Mahira Mešalića, koji su inače usvojeni 10. jula na sednici Predstavničkog doma. Tih šest amandmana takođe je odobreno većinom glasova, te su pripadnici boračke populacije za zadovoljstvom izašli ispred zgrade Parlamenta FBiH i tu vest podelili sa ostalim saborcima kojima su saglasni da amandmani Mešalića ispunjavaju njihove glavne zahteve – borački dodatak i objavu Jedinstvenog boračkog registra u roku od 60 dana od stupanja na snagu zakona, a na veb stranici Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

To je bilo dovoljan razlog da se završe današnji protesti pripadnika boračke populacije ispred zgrade Federalnog parlamenta u Sarajevu.

Zaustavljali vozila i sukobili se sa nervoznim građanima! Napadnuti i novinari!

Tokom protesta došlo je do nemilih scena, jer je blokirada saobraćajnice na Skenderiji izazvala nervozu kod vozača.

Skup su obeležila dva incidenta, kada je jedan automobil pokušao nasilno da probije blokadu, koju su napravili demobilisani veterani iz FBiH, koji od jutarnjih sati protestuju ispred zgrade parlamenta tražeći ispunjenje svojih zahteva i kada su učesnici protesta napali fotoreportere portala Klix.ba i Aldžazire Balkans.