– Ovogodišnja letnja sezona saobraćaja turističkog voza „Nostalgija“ u muzejsko –
turističkom kompleksu „Šarganska osmica“ počela je 1. aprila i trajaće do 31. oktobra.

Muzejski voz „Nostalgija“, sastavljen od restauriranih putničkih vagona iz dvadesetih i tridesetih prošlog veka, na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi svakodnevno saobraća u dva termina: 10.30 i u 13.30 sati. Ukoliko interesovanje turista za vožnju popularnim „Ćirom“ bude veće, organizovaće se i fakutativni polasci iz stanice Mokra Gora u 8.00 i u 16.10 časova.

Za vožnju na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi cena karte za odrasle je 1000 dinara, a za decu do 14 500 dinara.

Muzejsko – turistički kompleks u Mokroj Gori, sa jedinstvenom železničkom prugom „Šarganska osmica“, muzejskim vozom „Nostalgija“ , smeštajnim i ugostiteljskim kapacitetima, čini ovaj kompleks jednim od najposećenijih turističkih centara proteklih u .

Naime, pre pandemije virusa Kovid 19 muzejskim vozom „Nostalgija“ na „Šarganskoj osmici“ godišnje se prevozilo preko 70 hiljada putnika. Turistički kompleks na Mokroj Gori posećivalo je čak tri do četiri puta više gostiju, od kojih je oko polovine bilo iz inostranstva.

Za turiste koji odluče da posete ovaj jedinstveni muzejsko – turistički kompleks u Mokroj Gori primenjuju se sve mere epidemiološke zaštite protiv virusa Kovid-19.

Vezane objave