© Sputnik / Vladimir Vyatkin

Iako Kremlj još nije upoznat sa predloženim zakonom o merama kao odgovor na američke sankcije, sa sigurnošću možemo da tvrdimo da one neće ići na štetu građana Ruske Federacije, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Kako je rekao, o prioritetima kao što su interesi ruskog naroda prilikom donošenja ovakvih odluka je u više navrata govorio i predsednik Vladimir Putin lično.Upitan da li je moguće da se nacionalni interesi Rusije mimoiđu sa interesima ruskih građana, Peskov je rekao da ti interesi predstavljaju „jedinstvenu supstancu“.

Pored toga, ocenio je i da je interes ruskih parlamentaraca kako bi se pružio odgovor američkim sankcijama u potpunosti opravdan.

„Savršeno je jasno da poslanici rade na pitanjima minimalizacije posledica tih restriktivnih mera, kao i na odgovoru na njih“, dodao je Peskov.

Prethodno je saopšteno da su poslanici Državne dume Rusije, predvođeni predsednikom Donjeg doma Parlamenta Vjačeslavom Volodinom, predložili zakon koji bi predstavljao odgovor na antirusku politiku SAD.