Granicna Policija Bih

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 12. januara 2020. godine, lišili su slobode S.D. (1962.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Beč raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i
Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi. U toku dana bit će predat nadležnom organu.
Prethodno, 10. januara 2020., službenici ove jedinice su pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača lišili slobode E.H. (1976.). Ustanovljeno je da bh.državljanku potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda“. Predata je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.
Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Šepak, 11. januara 2020., lišen je slobode M.T. (1972.) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Zvornik, državljanina BiH predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.
Istoga dana, službenici JGP Orašje lišili su slobode D.S. (1972.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šamac. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin Srbije predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Bosansko-podrinjskom kantonu.
Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 10. januara 2020., pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode K.H. (1988.), državljanina Azerbejdžana. Naime, graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Baku raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „prevara“. Na MAS je stigao letom iz
Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.