Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Odjeljenje za organizovani kriminalitet i droge, 01.08.2018. godine, u ulici Trg Ilidžanske brigade, opština Istočna Ilidža, izvršili su kontrolu i pretres lica A.M. (1996) iz Novog Grada, Kanton Sarajevo, kom prilikom su kod lica pronašli opojnu drogu i isto lišili slobode.

Kod lica je pronađena jedna pvc kesica sa sadržajem suve zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ i jedna pvc kesica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“.

O navedenom događaju obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, uz čije prisustvo je izvršeno otvaranje i pregled privremeno oduzetih pvc kesicagdje je utvrđeno da pronađena materija posjeduje morfološke karakteristike opojne droge „Marihuana“ i „Spid“, a vaganjem je ustanovljeno da ukupna bruto masa navedene droge iznosi oko 23 grama.

U toku je rad na dokumentovanju prekršajaiz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga RS, a protiv navedenog lica nadležnom sudu biće podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog učinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga RS.