BANjALUKA, SARAJEVO – Visokorangirani inspektor u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske Nedeljko Lubura (47) i Bojan Roguljić (42) uhapšeni su zbog sumnje da su umiješani u skrivanje odbjeglog Crnogorca, kojeg su u gepeku prevezli u BiH, iako je na potjernici Interpola, potvrđeno je “Glasu Srpske.

Kako saznajemo, riječ je o Ivanu Mijatoviću za kojim je tragao Interpol zbog pokušaja ubistva.

-Lubura je osumnjičen da je, koristeći svoj službeni položaj pomagao osumnjičenom nakon izvršenog krivičnog djela, zloupotrebom položaja ili ovlaštenja – naveli su u Tužilaštvu.

U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa Evropolom.

- će u narednom periodu zajedno sa policijskim partnerskim institucijama staviti fokus na intezivno procesuiranje koruptivnih djela visoke korupcije u kojima se vrši zloupotreba policijskih kapaciteta i institucija BiH, za izvršenje krivičnih djela i sticanje nezakonite imovinske koristi. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima – naveli su u Tužilaštv po čijem su nalogu pripadnici MUP-a danas sproveli akciju u Trnu u Laktašima.

Nezvanično, akcija je nastavak istrage u kojoj je fokus dekodiranje informacija sa aplikacije Skaj, a što je iznjedrilo do sada veći broj hapšenja.

Lubura je dugogodišnji policijski službenik, koji je do sada obavljao brojne visoke funkcije, a do donašnjeg hapšenja radio je u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Srpske.

Prema informacijama sa terena, policija je od ranih jutarnjih časova pretresala motele „Jezero“ i „Bomi“ u Trnu kod Laktaša.

Oba motela su u vlasništvu banjalučkog biznismena Slavka Roguljića, čiji je sin uhapšeni Bojan Roguljić.

Vezane objave