Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija redovno, po pretežno suvim kolovozima, u jutarnjim časovima po kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, dok su odroni mogući na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.
Na putevima na kojima su u toku radovi, režim saobraćaja je izmijenjen i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštivanje obavezno.

Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, na svim putnim pravcima iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju maskimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka–Doboj /dionica Banjaluka–Prnjavor/, petlja “Mahovljani” zatvorena je za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Radi bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja, regulisan signalizacijom.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do 10-minutnih obustava saobraćaja od 9.00 do 10.00 i od 13.00 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zbog izvođenja radova, na izgradnji mosta-vijadukta na dionici regionalnog putnog pravca Stari Majdan dva-Lamovita saobraćaj će biti regulisan privremeno postavljenom signalizacijom.

U toku su radovi na projektu “Rekonstrukcija gradskog vodovodnog sistema Kozarska Dubica-faza dva” na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan, a odvijanje saobraćaja reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Na dionicama magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš će biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

U naselju Gorice kod Lončara zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja, koji je regulisan privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići zbog radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na dionici regionalnog puta Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tona i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Saobraćaj se na većini puteva u Federaciji BiH ovoga jutra odvija bez dužih zastoja.

Kolovozi su pretežno suvi, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta.

Zbog radova na asfaltiranju od 8.00 do 17.00 časova obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Semizovac-Malešići, na dionoci od pružnog prelaza Donja Vogošća do mosta na rijeci Bosni.

Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije, ukljuujući pravce Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica i Maglaj-Doboj.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Orašje-Županja u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju prohodnost putničkog saobraćaja.

Zbog katoličkog vjerskog praznika Svi Sveti očekuju se gužve i duža čekanja pa se vozačima teretnih vozila savjetuje da ovaj prelaz koriste samo u večernjim časovima, odnosno nakon 19.00 časova.