Euleks

Specijalci Euleksa, maskirani i naoružani automatskim puškama, upali su u kancelarije organizacije koja okuplja veterane Oslobodilačke vojske Kosova i uhapsili predsjednika tog udruženja Hisni Gucati.

Pripadnici Euleksa pokrenuli su ovu akciju svega 24 časa pošto je u Specijalni sud za zločine OVK odveden prvi optuženi pripadnik te organizacije, nekadašnji lokalni komandant i jedan od šefova obavještajne službe Saljiha Mustafu.

Uhapšen je predsjednik udruženja veterana OVK Hisni Gucati, koji će biti prebačen u Hag, naveo je Nasim Haradinaj, potpredsjednik udruženja veterana OVK.

Prethodne sedmice, nepoznati mladić u tri je navrata donio u kancelarije veterana OVK dokumente, koji navodno potiču iz arhiva Specijalnog suda.

Poslije hapšenja Mustafe u četvrtak, kosovski mediji najavili su nova hapšenja optuženih pred Specijalnim sudom za zločine OVK.

Brat od strica Ramuša Haradinaja

U Prištini uhapšen Nasim Haradinaj

Potpredsjednik udruženja veterana takozvane Oslobodilačke vojske Kosova Nasim Haradinaj uhapšen je danas u Prištini

Kako javlja “Gazeta ekspres”, njega su uhapsili pripadnici specijalnih snaga dok je dolazio u kancelarije televizije T7 na razgovor.

Haradinaj je odbio da uđe u automobil, i čekao dok ne dođu pripadnici kosovske policije.

Nasim Haradinaj, inače brat od strica bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, je za hapšenje optužio novinara Vehbija Kajtazija.

– Ne idem s njima, samo sa kosovskom policijom – rekao je Haradinaj za “Ekpress”, piše Blic.

Ovo je danas drugo hapšenje pripadnika nekadašnje OVK.

Prvo se dogodilo oko podneva, u prostorijama udruženja veterana OVK, kada su u njega upali pripadnici Euleksa, uhapsili predsjednika ovog udruženja Hisnija Gucatija.