1005x635

Filmska potjera policije iz Milića za Zvorničaninom Darkom J. (37) koji im je bježao ukradenim automobilom urodila je plodom, jer su ga za kratko vrijeme uspjeli uhvatili i uhapsiti, a pronašli su i ukradene stvari.

Naime, sve se odigralo u srijedu u sitnim satima, kada je policija dobila prijavu od građanina, koji je prijavio da mu je lopov ušao u kuću, ukrao mobilni telefon i ključ od Toyote, kojom je i pobjegao.

Policija je odmah izašla na teren, a lopov, koji je odranije poznat policiji po krađama i drogi, viđen je u ukradenom automobilu, kojim se uputio prema Zvorniku.

– Policija ga je prvo jurila autom, a kada je vidio da su mu za petama, zaustavio je auto i utrčao u šumu, u kojoj se pokušao sakriti odnosno pobjeći – kazao je jedan očevidac potjere.

Prema njegovim riječima, policajci su krenuli kroz šumu za njim i savladali ga.

Kako je potvrđeno izPolicijske uprave Zvornik, policiji je krađa prijavljena u oko 1 sat, a policijski službenici PS Milići su nedugo zatim identificirali osumnjičenog u mjestu Vukšići, općina Milići.

– Osumnjičeno lice su brzom i spretnom reakcijom lišili slobode, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, po čijim instrukcijama će prema osumnjičenom biti preduzete dalje mjere i radnje- naveli su iz policije.