Čačak — Radovi na trasi deonice auto-puta od Preljine do Pakovraća ubačeni su u petu brzinu. Sneg i temperature oko nule nisu naterale kineske i domaće neimare da prekinu radove na jednoj od ključnih saobraćajnica na zapadu zemlje kako bi do početka naredne godine bila završena, a slike saobraćajnih gužvi otići će u zaborav, piše RINA.

Na ulasku na auto-put iz pravca Požege i Užica već je postavljena naplatna rampa, urađeni su kružni tokovi kao i prilazni putevi koji će predstavljati kapije ulaska na “Miloš Veliki”, na radost svih onih koji ga budu koristili.Most preko Zapadne Morave koji se nalazi na ušću Kamenice u ovu reku, u neposrednoj blizini petlje Pakovraće, u potpunosti je asfaltiran.

“Most je dugačak 336 metara, ima deset raspona, sa najvećim rasponom stubova od 36 metara. U kišnom i zimskom periodu izvođenje radova je bilo izuzetno otežano čestom pojavom bujičnih voda koje su otežavale radove na obalama a naročito u koritu reke”, izjavio je za Rinu Marjan Jerbić, nadzorni inženjer na izgradnji auto-puta Preljina–Požega.Tokom letnje turističke sezone na samoj naplatnoj rampi u Preljini zabeležene su ogromne gužve i kilometarske kolone vozila, izgradnjom deonice do Pakovraća višesatno čekanje u kolonama i kolaps na obilaznici oko postaće prošlost.

“Svedoci smo kilometarskih kolona u saobraćaju i tome moramo stati na kraj. Cilj nam je da na drumovima nemamo ljudskih žrtava i da rasteretimo i Ibarsku magistralu, zvanu ‘magistrala smrti’. Radimo u tri smene i ne nijedan parkirani bager, niti građevinski kamion. Kada se završi deonica do Požege, nastavljamo dalje ka Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. Kada se svi ovi započeti projekti završe Srbija više neće biti ista zemlja”, je za Rinu ministar građevinarstva Tomislav Momirović.

Vezane objave