Screenshot 2020 09 21 Mladi Goraždani čistili Smeće Na Izletištu Zupčići, Upozorili Na Manjkavosti Sistema

Članovi Volonterskog servisa mladih pridružili su se akciji “Let’s do it – Očistimo zemlju za jedan dan”. Tridesetak mladića i djevojaka očistilo je goraždansko izletište Zupčići gdje su zatekli ogromne količine smeća na samoj obali Drine.
“Ovo stanje zabrinjava, ružnu sliku smo zatekli, a osim toga na ovom izletištu nema niti jedne kante za smeće ili ognjišta za loženje i roštilj, ali su izletnici ostavili iza sebe gomile otpada i smeća. Mladi su skupili 120 kesa smeća pa smo se zapitali šta sa njima. Na kraju smo ih kamionom prevukli do kontejnera za smeće u gradu. Nažalost, ne sisitem zaštite okoliša niti prikupljanja i odlaganja smeća sa izletišta ili ilegalnih deponija. A ekološka svijest je na nivou koji plaši i zabrinjava”, je Dženis Ćulov, predsjednik Volonterskog servisa mladih.Dodaje da mladi u Goraždu žele svojim akcijama životnu sredinu i okoliš učiniti ljepšim.

“Uradili smo to i ovog puta, ali šta dalje ako se nastavi ovakav odnos prema životnoj sredini i okolišu. Apelujemo na svijest građana da ovakve stvari ne čine”, poručio je Ćulov.

Vezane objave