ISTOČNO SARAJEVO – Osnovni sud u Višegradu potvrdio je optužnicu protiv Borisa Đerića (21) koja ga tereti da je 21. maja na magistralnom putu Rogatica-Sastavci izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su tri lica preminula od zadobijenih povreda, a tri teško povrijeđena.

Nakon ove nesreće preminule su tromjesečna beba A.S, njena majka Mladena Stojanović (39) te Milica Č. (17), sve iz Rogatice.

U optužnici, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, uz navođenje inciijala, piše da je od povreda zadobijenih u ovoj nesreći u fočanskoj bolnici 22. maja preminula Mladena Stojanović iz Rogatice.

-Od zadobijenih povreda, preminula su i dva maloljetna lica, i to jedno 27. maja u bolnici u Sarajevu, a drugo 3. juna u bolnici u Beogradu – saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Saobraćajna nesreća dogodila se kada je Đerić, upravljajući očevim automobilom “golf sedam” brzinom neprilagođenom uslovima na putu, prešao u drugu traku i udario u vozilo “seat altea” kojim je upravljalo lice koje je u ovoj nesreći zadobilo teške povrede.

U automobilu “seat altea” saputnici su bila dva lica koja su kasnije preminula, navodi se u saopštenju.

Treće lice koje je preminulo od povreda zadobijenih u ovoj saobraćajnoj nesreći je suvozač u vozilu kojim je upravljao Đerić.