138144913 3813995011993791 3437204530793971770 O

Zbog sniježnih smetova, neprohodan je regionalni put Ulog – Klanci, preko prevoja .

Na ostalima dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu odvijanje saobraćaja je otežano i usporeno. Izdvajamo putne pravce -Rogatica preko Romanije, Trnovo-Foča preko prevoja Rogoj, -Miliništa, Tisovac-Kneževo-Ugar i Kola-Stričići-Čađavica.

I u nižim predjelima saobraćaj se odvija po zasniježenim, mokrim i klizavim kolovozima, dok je zbog niskih temperatura moguć nailazak na poledicu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. Vozačima savjetujemo da na svim putnim pravcima voze oprezno, te da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Pojačan intenzitet vozila i duža zadržavanja bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: , Gradina i Kostajnica.

Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 časova.

Državljani BiH mogu da uđu u Srbiju sa negativnim “PCR” testom, ne starijim od 48 časova. Tranzit za BiH državljane ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Srbije.

Ponovo su otvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan “PCR” test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezan “PCR” test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 godina starosti ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja “PCR” ili “ELISA” testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

Spread the love

Vezane objave