Slavna glumica zavolela je Srbiju pored reditelja Emira Kusturice sa kojim glumi u njegovom ostvarenju “Na mlečnom putu”.- Mogu slobodno da kažem da je ovo moja najzrelija uloga u karijeri. To je bila zaista dobra avantura. Emir je čovek orkestar. S njim nikad nije dosadno. S druge strane, ne znači da je i lako. Dešavalo se da završimo scenu, a onda posle nekoliko trenutaka on odmah traži da sve snimimo ispočetka – kaže Monika za “Hello”.

Ono što je posebno interesantno jeste da Monika u filmu muze i kravu. Pojašnjava da to ranije nikada nije radila:

– Emir me je naučio i ispostavilo se da je to veoma jednostavan posao – kaže ona.

Iako su se mnogi iznenadili kada su čuli da Belučijeva govori srpski jezik, ona priznaje da joj nije bilo lako da ga nauči.- Nikako nije bilo jednostavno, a Emir se potrudio da bude još teže jer je povremeno umeo da zakomplikuje i ubaci nove replike koje sam morala da ponavljam sve dok ih ne izgovorim kako treba – dodaje.

O tome koliko je bilo teško snimati u hladnoj vodi, ali i nositi ranjenog ljubavnika (Emira Kusturicu) na leđima, glumica kaže:

– Sve je bilo teško, naročito za mene koja u životu sve radim opušteno. Vežbam pilates da bih ostala u formi, ali ne trošim previše energije. A ovde sam morala da uložim maksimum svoje snage – završava ona.