Groblje Sahrana Sanduk Pogreb

Muškarac iz Kraljeva, prvi pacijent iz ovog grada kod kojeg je potvrđen korona virus, preminuo je prethodne noći na Infektivnoj klinici u Kragujevcu gdje je bio hospitalizovan, saopšteno je danas iz Gradskog štaba u Kraljevu.

Muškarac je došao u Kraljevo iz Holandije gdje je živio, a vratio se početkom marta. On je 26. marta bio pozitivan na korona virus, pridržavao se svih epidemiloško-sanitarnih mjera, ali mu se stanje ubrzo pogoršalo zbog čega je upućen na Infektivnu kliniku u Kragujevcu gdje je preminuo.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović navodi da je trenutna epidemiološka situacija takva da je skoro 1.000 osoba koje su doputovale iz raznih zemalja na teritoriju Rasinskog okruga stavljeno pod nadzor, a da je među njima 201 osoba u samoizolaciji.

– Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, virus korona je potvrđen kod 49 ossoba sa teritorije ovog okruga – navodi gradonačelnica Jasmina Palurović, koja je navela i da je prijavljen smrtni slučaj u kruševačkoj bolnici.

Od 41 uzorka uzetih u Čačku, a koji su rađeni kod lica iz kućne izolacije, samo jedan je pozitivan i riječ je o osobi koja je došla iz inostranstva.

Muškarac star 31 godinu, pripadnik jedinice SAJ koji je i prvi zaraženi u Trsteniku, poslije dva negativna testa na korona virus, više nije u bolnici, prenosi Blic.