Carina Granica Dgs.

Službenici Jedinice granične policije Hum uhapsili su 25. januara 2020. godine Ć.K. (1965), državljanin Crne Gore. Granični pregledi otkrili su da je Interpol Bern raspisao nalog za hapšenje zbog zločina razbojništva. Kontroliran je na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prelazu Hum i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Istog dana A.Č. je lišen slobode na prelazu Gorica na prelazu Gorica. (1976), jer ga je mostarski sud utvrdio da ga traži zbog zločina “teške krađe”. Državljanin Republike Hrvatske predat je službenicima Sudske policije Široki Brijeg.

Po ulasku u našu zemlju na prelazu Karakaj 25. januara 2020. godine zatvorio ga je J.T. (1996). Otkrio ga je Osnovni sud u Sokocu da ga traži zbog krivičnog dela „izazivanje opšte opasnosti“. Državljanin BiH predat je bijeljinskim službenicima.

Dan ranije, 24. januara 2020. godine, pri ulasku u BiH na prelazu Rača, zatvorio ga je N.V. (1990.) nakon što je utvrđeno da mu je Interpol Zagreb izdao nalog za prevaru. Službenici JJP Bijeljina, državljanin Republike Srbije, predati su službenicima Sudske policije Suda BiH.

Dana 24. januara 2020. godine, službenici JGP Doljani lišili su slobode dve osobe. Hrvatski državljanin L.J. (1999.) lišen slobode na prelazu Crveni Grm jer ga je tražila Policijska stanica Trebinje zbog zločina “teške krađe”. Državljanin BiH A.N. (1989.) lišen je slobode na prelazu Bijač nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Konjicu zbog krivičnog dela „oštećenje tuđe stvari“. L.J. predat je službenicima PS Trebinje i A.N. službenici Sudske policije Široki Brijeg.

Na izlasku iz BiH na prelazu Šamac 24. januara 2020. zatvorio ga je S.J. (1983.), jer je utvrđeno da ga je potražio Općinski sud u Livnu zbog krivičnog djela prevara. Službenici OGP Orašje, BiH građani su predati službenicima Sektora pravosudne policije sudova u Tuzlanskom kantonu.