2440861 W 56642860 Moskva Protest Navaljni Ff

Na današnem protestu u Moskvi zbog hapšenja opozicionara Alekseja Navaljnog, uočen je demonstrant obučen identično kao jedan od onih koji je obeležio proteste i upad u Kapitol u Vašingtonu.

Sa rogovima na glavi, bež pantalonama nalik pižami, majici koja imitira tetovaže, ovaj demostrant je u ruci nosio i rusku zastavu u čije boje mu je bilo obojeno i lice. I dok se identitet moskovskog “rogonje” još ne zna, onaj iz upada u zgradu Kongresa u Vašingtonu je u danima nakon nereda, 6. januara, bio jedna od glavnih tema kako medija, tako i na društvenim mrežama.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Otkriveno je da je reč o nekadašnjem, ne tako uspešnom glumcu Džejku Andželiju, koji se sada poznat kao “Kjuanonov (QAnonov) šaman”.Ovaj 33-godišnji propali glumac umesto u Holivudu, prepoznat je širom sveta kao jedna od najčudnijih pojava sa vašingtonskog protesta. Komšije kažu da ga viđaju kako često pleše po krovo majčine kuće u kojoj živi u Finiksu a na društvenim mrežama se bavi širenjem suludih teorija zavere.

Dok se ne otkrije identit moskovskog demonstranta sa rogovima nepoznato je da li je reč samo o oponašanju čovekaa koji je privukao veliku pažnju, da je takođe reč o nekakvom “šamanu” ili ovakava pojava nosi određenu vrstu simbolike. Na neodobrenim protestima pristalica uhapšenog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog u Moskvi povređena su najmanje 42 policajca, dok je prema izveštajima stranih medija širom Rusije privedeno više od 1.000 demonstranata.

Kurir.rs, Foto: EPA / Jim Lo Scalzo, Maxim Shipenkov