Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne smetove otežano se saobraća na putnom pravcu Strojice-Novo Selo u dužini od 4 km prema Kupresu,granica sa Federacijom. I na ostalima dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja,zbog snijega i leda na kolovozu odvijanje saobraćaja je otežano i usporeno.

izdvajamo putne pravce: -Sokolac, preko Romanije, Han Pijesak-Vlasenica,preko prevoja Han Pogled, (gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca), - preko prevoja Čemerno, Trnovo-Foča, preko Rogoja, Banja Luka-Kneževo-Turbe, Banja Luka-Čađavica preko Manjače i Kotor Varoš-Teslić preko Borja. Na regionalnom putu R-433 Ulog- Klanci na prevoju Morine, obustavljen je saobraćaj zbog snježnih smetova.

Zbog izrazito niskih temperatura, poledica je moguća i u predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima. Ekipe putnih službi vrše čišćenje i posipanje svih kritičnih dionica. Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina upozoravamo na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz, te na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina, naročito na putnom pravcu M-18 Dobro Polje- na Drini.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu,te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zbog loših vremenskih uslova meophodna a i zakonski obavezna.

Spread the love

Vezane objave