Nastava u Višegradu i naredne sedmice biće organizovana na daljinu, odlučio je danas opštinski Štab za vanredne situacije.

Sanitarni inspektor opštine Višegrad Slađana Miovčić ukazala je da je ovakva odluka donesena zbog epidemiološke situacije, a bi se pokušali smanjiti kontakti učenika, time i pritisak na zaposlene u Domu zdravlja, među kojima ima inficiranih.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

„Nema pada broja inficiranih na dnevnom nivou i ogroman je pritisak na zaposlene u Domu zdravlja. I među zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi ima inficiranih, te je ovo jedini način da ublažimo trenutno veoma tešku epidemiološku situaciju“, precizirala je Miovčićeva.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić rekao je da je u ovoj ustanovi nešto bolja epidemiološka situacija nego prošle sedmice, ali smatra dobrom odluku o nastavku izvođenja nastave na daljinu.

„U školi je 29 učenika i šest nastavnika u izolaciji, što je znatno bolje nego minule sedmice, kada su u izolaciji bila 42 učenika“, naglasio je Radojičić.

Vršilac dužnosti direktora Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ Dragana Zečević takođe je podržala prijedlog te odluke.

„Kod nas je bolja situacija. Imali smo 15 učenika u izolaciji, a sada ih je pet. Isto je i sa profesorima, tri su bila u izolaciji, a još jedan profesor očekuje rezultat testiranja“, pojasnila je ona.

Prema poslednjim informacijama iz lokalnog Doma zdravlja, na području Višegrada virus korona je aktivan kod 159 lica.

opstinavisegrad