SOKOLAC – Beograđanke D. B. i I. S. pretrpjele su ogroman strah i šok kada ih je na povratku kući iz Sarajeva, u mjestu Podromanija kod Sokoca pretekao i presreo “audi” iz kojeg je suvozač mahao oružjem prema njima zahtjevajući da se zaustave.

Ovo je “Glasu Srpske” potvrdio brat jedne od djevojaka, Aleksandar B. iz Beograda.

Nezvanično saznajemo da je policija otkrila da su u “audiju” bili Slaviša B. koji je vozio automobil i Miljan A. iz Sokoca koji je imao gasni pištolj pa je zaradio prekršajnu prijavu.

Aleksandar B. kaže da je suvozač usmjeravao oružje prema djevojkama.

– One su se vozile kući za Beograd i iza njih je išao sivi “audi” koji je nekoliko puta pokušao da ih pretekne, ali nije mogao. Nakon nekog vremena u tome je uspio. Suvozač ih je u nekoliko navrata vatrenim oružjem usmjeravao da se zaustave – ispričao je Aleksandar B.

Dodao je da se “audi” zaustavio skoro na sred puta da ih sačeka, ali su njegova sestra i prijateljica ubrzale vozilo i pobjegle. Prema njegovim riječima, one su skrenule i sakrile se iza jedne kuće, a nepoznata lica su se tada udaljila.

Aleksandar B. je pohvalio policiju u Sokolu i rekao da su reagovali u roku od par minuta nakon prijave i odmah izašli na teren.

– Sestra i prijateljica su po davanju izjave uz pratnju ispraćene sa Romanije. Iz nezvaničnih izvora osumnjičeni su ubrzo identifikovani i procesuirani u skladu sa procedurom. Rad policije je za svaku pohvalu – rekao je Aleksandar B.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, kazali su da im je pomenuti slučaj prijavljen u ponedjeljak.

– U prijavi je navedeno da su se drugarice D. B. i I. S. vozile u “hondi” te da ih je u mjestu Podromanija u više navrata pokušalo da obiđe vozilo “audi”. One su primjetile da su vozilu dva njima nepoznata lica, te da jedan od njih drži pištolj – rekli su u policiji.

Istakli su da su policajci iz Sokoca identifikovali vozilo i utvrdili da je njime upravljalo lice B. Š. a suvozač je bio M. A, oba iz te opštine.

– M. A. je policajcima predao gasni pištolj te mu je za to izdata potvrda o oduzimanu predmeta. Obaviješten tužilac koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela te da se M. A. sankcionice prekršajno u skladu sa članom 70 zakona o oružju i Municiji Republike Srpske – rekli su u policiji.
Konzulat

Aleksandar B. je istakao je da će njegova sestra i njena prijateljica putem konzulata Srbije u BiH insistirati da lica koja su ih presrela budu krivično gonjena zbog, kako kaže, nečasnih i krajnje kukavičkih nedjela.

– Nije nam bitna nikakva odšteta, samo da utičemo da se ovakve stvari više ne ponove nikome – rekao je Aleksandar B.

“Glas Srpske”