20191104200207 567033

VINKOVCI – Crni niz započet prošle sedmice na hrvatskim cestama nastavljen je i na samom početku ove, a tužna vijest i ovaj put dolazi iz Slavonije, gdje je brutalno prekinut još jedan život.

Žrtva je dvogodišnji dječačić iz Antina nedaleko do Vinkovaca koji je poginuo u saobraćajnoj j nesreći u kojoj su učestvovala dva automobila, a sve se dogodilo na putu između mjesta Ostrovo i Tordinci.

Dječak je bio u automobilu sa svojom majkom i starijom sestrom. Klizav kolovoz usljed kiše koja je u ponedjeljak povremeno padala nad Slavonijom vjerovatno je pridonio nesreći koja se dogodila u prijepodnevnim satima, oko 10.20 časova.

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je 32-godišnjakinja iz Vinkovaca upravljala vozilom marke reno iz smjera Tordinaca u smjeru Ostrova, te je zbog neprilagođene brzine u zavoju prešla u suprotnu kolovoznu traku, gdje je došlo udara u automobil marke Volkswagen koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

“Od posljedica saobraćajne nesreće smrtno je stradalo dvogodišnje dijete koje se nalazilo u vozilu marke reno, a četiri osobe su povrijeđene, kojima je pružena ljekarska pomoć u Opšoj županijskoj bolnici u Vinkovcima. Povrijeđeni su 32-godišnjakinja i 5-godišnjakinja iz Vinkovaca koje su se nalazile u vozilu marke reno te u drugom vozilu 43-godišnjak i 38-godišnjakinja iz Silaša”, izvijestili su iz policije o ovoj strašnoj tragediji, koja je još i veća s obzirom na tragedije koje su već u ovoj godini pogodile porodicu 32-godišnje žene.

“Bilo je oko 10.30 kada je Ostrovom protutnjala Hitna, a ubrzo su prošli policija i vatrogasci. Bilo je kišno i klizavo, pa sam odmah posumnjala na najgore. Put prema Tordincima bila je zatvorena do 13 časova, a u međuvremenu su s mjesta nesreće u selo stigle tužne vijesti da je naša omiljena trgovkinja iz Antina nastradala s djecom. Shrvani smo viješću, jer njoj je ovo treća tragedija u vrlo kratkom vremenu. Prije par mjeseci, ljetos, sahranila je supruga i oca, i to u vrlo kratkom vremenu od možda dvije sedmice. Obojica su bila jako, jako bolesna. Sada je izgubila i sina”, kaže za Jutarnji list mještanka Ostrova.

Njezin komšija iz Antina ne prestaje plakati dok govori kako je “njezina tragedija zapravo tragedija cijelog sela”.

“Ona je čvrsta žena. No nakon svega, ne znam kako će preživjeti gubitak djeteta. Umrli su joj i muž i tata pa je bila desna ruka bolesnoj majci. Tu porodicu prati prava nesreća. Njezina petogodišnja kćerkica bila je jako vezana za brata. Čuli smo da je auto bio jako smrskan nakon što se sudarila s drugim autom koji je, kako se priča, vozio majstor Zoka iz Silaša. I odmah se pričalo kako je dječačić u jako teško stanju i da je upitno hoće li preživjeti. Gdje je djecu vodila ne znam, ali znam da se za njih brinula kao lavica”, priča mještanin Antina.

Prethodnih dana na hrvatskim putevima život je izgubilo nekoliko osoba.