Foča se ovih dana, zahvaljujući rafting turizmu i najboljem košarkašu današnjice Nikoli Јokiću, našla u gotovo svim regionalnim medijima.Povod je bio Јokićev boravak u jednom od fočanskih rafting kampova i to neposredno nakon potpisivanja novog ugovora sa svojim klubom Denverom.

Riječ je o najvećem ugovoru do sada u istoriji NBA košarke, vrijednim 270 miliona dolara.

Јokić je, kao i prošle godine dio odmora proveo u Foči, a mediji su povezali njegovo veselo raspoloženje na rafting kampu, gdje je snimljen kako igra užičko kolo, sa rekordnim iznosom njegove buduće plate.

Bez obzira na ugovor, najkorisniji igrač najbolje košarkaške lige svijeta još jednom je pokazao svoju veselu narav i jednostavnost, da ga ni ogromna slava koju je stekao “preko bare” nije mogla promijeniti.

Osim toga, ljetujući ponovo u kampu na obali Drine, uživajući u raftingu Tarom i obilazeći bisere Nacionalnog parka “Sutjeska”, dodatno je doprinio širenju priče o neodoljivim čarima fočanske prirode.

Prethodno je fočanski Rafting kamp DMD, gdje je Јokić odsjeo, objavio njegove fotografije sa raftinga, uz poruku da ih ni oblačno vrijeme ne sprečava da se sjajno provedu i vesele.