U Crkvi Svetog Đorđa u Trnovu služen je parastos za 124 srpska civila i pravoslavnog sveštenika Nedeljka Popovića koje su pre 25 godina na svirep način ubili pripadnici muslimansko-hrvatskih formacija.Tokom rata u BiH, u Trnovu i okolini izvršena su ubistva noževima, maljevima, davljenjem, paljenjem, a pravoslavni sveštenik iz Trnova Nedeljko Popović je mučen, a potom ubijen, dok je pravoslavni hram zapaljen, prenose banjalučke Nezavisne novine.ina na svirep način ubili pripadnici muslimansko-hrvatskih formacija.

Tokom rata u BiH, u Trnovu i okolini izvršena su ubistva noževima, maljevima, davljenjem, paljenjem, a pravoslavni sveštenik iz Trnova Nedeljko Popović je mučen, a potom ubijen, dok je pravoslavni hram zapaljen, prenose banjalučke Nezavisne novine.

Među ubijenima su gotovo polovina bile žene – njih 48 i četvoro dece, od kojih je najmlađe imalo 18 meseci.

Spaljeno je i uništeno 13 naselja, srpsko stanovništvo je proterano iz 14 naselja, postoje četiri stratišta srpskog življa, a posmrtni ostaci 11 ubijenih još nisu pronađeni.

Potpredsednik Organizacije porodica poginulih, zarobljenih i nestalih lica Trnova Goran Timotija rekao je da još niko nije odgovarao za ove zločine, mada su počinioci poznati i apelovao na pravosudne institucije u BiH da konačno počnu da rade svoj posao, jer je “nezamislivo da ni četvrt veka još niko nije osuđen za stradale u Trnovu”.

Timotija smatra da Sud BiH parcijalno deli pravdu, odnosno da nema pravde za preživele članove porodica poginulih, kao i da veliki broj članova tih porodica zbog smrti nije dočekao presudu za zločine u Presjenici, Ledićima i drugim mestima.

Timotija je istakao da ova organizacija ima punu podršku vlasti u Republici Srpskoj, ali da su nemoćni da bilo šta urade protiv onih koji utiču na rad Suda i Tužilaštva BiH.