Saobraćaj se na većini putnih pravaca odvija usporeno, posebno je otežan u Kantonu Sarajevo, a sa magistralnog puta Foča-Tjentište u mjestu Trnovače uklonjeno je stablo sa kolovoza i vozila prolaze nesmetano, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.Na magistralnom putu Sarajevo-Foča i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse iznad tri i po tone. Saobraćaj je za ove kategorije vozila preusmjeren preko Romanije.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz i dalje je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Rajlovac-Vogošća, kao i na regionalnom putu Visoko- Ilijaš u mjestu Čekrekčije.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Usporeno i otežano je odvijanje saobraćaja i u Kantonu Sarajevo, gdje kiša i jutros pada, posebno u naseljima Stup, Bačići, Otes i Dobroševići.

Očišćeni su odroni na putevima Jablanica-Blidinje i Konjic-Boračko jezero, te je uspostavljeno odvijanje saobraćaja, ali se i dalje preporučuje maksimalan oprez zbog mogućih novih odrona i klizišta.

Zbog vode i zemlje na kolovozu otežan je saobraćaj na pojedinim dionicama magistralnog puta Konjic-Jablanica-Mostar.

Putni pravac Draksenić-Vrbaška zatvoren je za saobraćaj zbog radova, alternativni pravac za putnička vozila je Gradiška-Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići-Kozarska Dubica, a za teretna vozila Gradiška-Banjaluka-Prijedor-Kozarska Dubica.

Zabrana se neće odnositi na vozila kojima se vrši dostava na teritoriji gdje se izvode radovi, za vozila lokalnog stanovništva kao i na vozila hitnih službi.

Do povremene obustave zbog radova dolaziće na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog sanacionih radova na dionicama magistralnog puta Bijeljina-Brčko i Rača-Bijeljina, u rejonu Rače, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija naizmjenično, jednom trakom.

Izmjene zbog radova su aktuelne na magistralnim putevima Kozarska Dubica-Draksenić-granica sa Hrvatskom /Jasenovac/, Brčko-Bijeljina, na dijelu koji prolazi pored rijeke Save, Mostar-Nevesinje, Kotor Varoš-Obodnik, Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, u tunelima Stambolčić /Pale-Podgrab/ i Ugar /Crna Rijeka-entitetska granica.

Izmijenjen je režim vožnje na magistralnom putu Rudanka-Doboj od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “pet ce”.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Šipovo-granica sa FBiH, Tedin Han-granica sa FBiH, Mrakovica-Gradiška, a zbog aktiviranih klizišta, vozila naizmjenično prolaze regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz savjetuje se opreznija vožnja i da učesnici u saobraćaja poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na dionici lokalnog puta Laništa-Marković Polje saobraćaj će biti povremeno obustavljen od 8.00 do 16.00 časova, u intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta puštanja saobraćaja, usljed izvođenja radova na humanitarnom deminiranju na području lokalne zajednice Laništa /lokalitet iza Crkve/, u organizaciji nevladine humanitarne organizacije Norveška narodna pomoć u BiH /NPA/ i saglasnosti Vlade Brčko disktrikta BiH, odnosno Odjeljenja za javne poslove.

U FBiH se na putu Tuzla-Kalesija /zbog radova u tunelu Čaklovići/ saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraćaj se odvija na putnim pravcima Konjic-Jablanica /tunel Crnaja/, Donji Vakuf-Jajce /Skela/, Nemila-Žepče /Želeće/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.