Direktor Olimpijskog centra “Јahorina” Dejan Ljevnaić je da im je cilj da od Јahorine, preko Tare, do Zlatibora naprave jednu turističku regiju, a da i Mećavnik budu vezivni faktori.

– Plan je da ljudi koji zimuju sedam na Zlatiboru, Tari ili Јahorini, dva provedu u Andrićgradu. Takođe, imamo zajedničku ideju sa opštinom Bajina Bašta da pokrenemo realizaciju projekta Gondola od Perućca do Mitrovca i da na taj način zaokružimo čaroban prsten oko Drine – gondolom do Perućca, pa brodom do Andićgrada – naveo je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, kada je menadžment krenuo da priprema projekat razvoja Gornjodrinske regije, pronašao je veliki broj mogućnosti za razvoj, pa su sada u fazi planiranja i analize.

– Zaključio sam da se u vrijeme stare Јugoslavije, u ovaj predio sadašnje Republike Srpske i Srbije jako malo ulagalo. To za nas sada predstavlja najveću prednost, jer raspolažemo netaknutim prelijepim prirodnim blagom, sa ogromnim potencijalom za razvoj. Kao što sam vjerovao u Јahorinu, tako vjerujem da ćemo i od ove regije napraviti najveću turističku atrakciju u Evropi – poručio je Ljevnaić.

On je dodao da to nije jedini projekat izvan područja Јahorine, te da im je usvojena i inicijativa da bude izgrađen ski-centar “Igrišta” kod Vlasenice.

– Moj tim je još prije godinu napravio razvojni projekat ski-centra “Igrišta”, detaljno razrađen po fazama i investicijama, a Vlada Republike Srpske je usvojila taj projekat. Na Skupštini akcionara smo formirali Poslovnu jedinicu Igrišta i sada predano radimo na pripremi investicija. Realizovanjem ovih projekata napravićemo novu dimenziju u razvoju skijaškog sporta – kaže Ljevnaić.

On navodi da na Igrištima očekuju turiste iz cijele istočne BiH i zapadne Srbije, a simbolično je jer su u blizini rijeke Drine, koja je do sada simbolizovala granicu, a nakon realizacije investicija u Andrićgradu i na Igrištima biće simbol spajanja i razvoja.

Vezane objave