Korona

Krizni štab danas je donio odluku da se uvode kovid propusnice od subote 23. oktobra u 22 sata. Mnogi su se zapitali šta to tačno znači i da li će one važiti od 22 h do kraja radnog vremena ugostiteljskih objekata ili će se i 24. oktobra u toku u lokale ulaziti s kovid propusnicama.

– Odluka je da od subote, 23. oktobra, od 22 časa uvedemo kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru. Nakon 22 časa od subote nećete moći da u zatvorenom bez validne kovid propusnice – kazala je premijerka Ana Brnabić nakon sednice, prenosi Blic.

Dakle, bez kovid propusnice možete ići u ugostiteljske objekte sutra i u petak cijelog dana, dok od subote i narednih to možete činiti do 22 sata.

Brnabićeva je najavila da će vlada odluku o uvođenju kovid propusnica usvojiti sutra na redovnoj sjednici Vlade.

Kaže da će primjenu tih mjera kontrolisati i komunalna inspekcija, ali i sve druge nadležne inspekcije, kao što sada sve inspekcije kontrolišu nošenje maski u zastvorenom prostoru.

Ipak, mnogi su nakon objave postavili pitanje da li će ta odluka važiti od 22 sata do kraja radnog vremena kafića i restorana – što je zbog ranije uvedene mjere do 1 sat iza ponoći ili će od subote u 22 sata važiti neprekidno i preko dana.

Premijerka je nakon sjednice dala odgovor.

– Vrijeme nakon 22 sata je ono kada ne moraju svi da budu na tim mestima i nije riječ o objektima u koje morate da uđete. Drugačija situacija je kad sjedite u kafiću ujutru u 9 bez muzike, grljenja, glasnog pjevanja ili vike, a drugo je poslije 22, kada ima svega toga, kao i da je lakše iskontrolisati takve objekte jer ih nema tako mnogo – navela je Brnabić.

Vezane objave