Fudbalski klub Borac nije izbačen iz evropskih takmičenja, a naš klub dobio je novčanu kaznu od UEFA u iznosu od 10.000 evra zbog određenih kašnjenja prilikom izmirenja finansijskih obaveza u sezoni 2022/23.

Saopšteno je ovo iz banjalučkog kluba, nakon što su mediji objavili da je klub na tri sezone izbačen iz evropskih takmičenja.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

“Naš klub je, kao i svi drugi klubovi koji nastupaju u evropskim takmičenjima, pod stalnim monitoringom UEFA, koja je tokom sezone u nekoliko navrata detaljno kontrolisala poslovanje FK Borac. Zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza sa 15. oktobrom 2022. godine, naš klub je kažnjen novčano sa 10.000 evra uz obavezu da plati i dodatnih 1.000 evra troškova monitoringa bez bilo kakvih dodatnih uslovljavanja”, navode iz kluba.

Dodaju da je to jedina kazna koja je im je pristigla.

“Novčana kazna, jedina je koja pristigla u naš klub, koji, ponavljamo, nije izbačen iz evropskih takmičenja kako su to napisali, bez prethodne provjere, brojni ovdašnji mediji. FK Borac, trn je u oku mnogima, a to se iznova dokazalo i danas kada nas očekuje novi premijerligaški ispit”, naglasili su Borcu.

Smatraju da su “senzacionalistički naslovi i neprovjerena pisanja, ciljano usmjerani da se baci ljaga na klub”.

“FK Borac od svojih obaveza i odgovornosti, a pogotovo prema krovnoj kući evropskog fudbala nikada nije bježao niti je na bilo koji način, u bilo kom trenutku, doveden u situaciju da mu se zabrani nastup u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA. Neka je na čast onih koji su sebi dopustili da u javnost plasiraju netačne informacije, a nama ostaje da se, uprkos svim medijskim podmetanjima, iz dobro znanih nam ‘kuloara i izvora’, borimo za novi nastup na evropskoj sceni”, kažu u Borcu.

Dodali su da očekuju da mediji objave demantije i najavili tužbe “ukoliko to bude potrebno”.

“FK Borac iskoristiće sva pravna sredstva da zaštiti svoj ugled, a od svih medija koji su plasirali informaciju da je našem klubu zabranjen nastup u evropskim takmičenjima traži da demantuju napisano. FK Borac, ukoliko za to bude potrebe, podnijeće i tužbu protiv onih koji su, tek tako, sebi dopustili, a u tome su po običaju prednjačili sarajevski portali, da se poigraju sa ugledom kluba koji će uskoro da proslavi vijek postojanja”.