Kratki film Emira Kusturice i priča o karijeri Aleksandra Karakaševića

Živimo u vremenu kada ne cveta umetnost koju smo uvek vezivali za pojam slobode, rekao je Emir Kusturica otvarajući 16. po redu Kustendorf. Na festival koji nosi slogan “Umetnost iznad svega”, stigla su 374 nova filma.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Tim povodom Oko magazin danas otvaramo kratkim Kusturičinim filmom “Junaci našeg vremena”. I ovaj kratki film kao i neki poznatiji filmovi velikog reditelja posvećen je malom čoveku i njegovoj borbi sa hirovima istorije. Novak Knežić i Slavko Garić su snimali i montirali ovaj dirljivi film, reditelj je naravno Emir Kusturica a muziku potpisuju Emir Kusturica i No smoking orkestra.

32 godine nakon debija za reprezentaciju Aleksandar Karakašević u utorak je protiv Francuske odigrao svoj poslednji meč. Jedan od naših najboljih stonotenisera svih vremena za više od tri decenije karijere pet puta je učestvovao na Olimpijskim igrama, osvojio je četiri evropska zlata, ukupno 13 medalja na Evropskim prvenstvima. Povodom oproštaja velikog stonotenisera gledamo deo emisije: Aleksandar Karakašević, šampion sa zemunske kaldrme.

Urednik emisije: Gorislav Papić
Label and copyright: RTS

Oko magazin: Junaci našeg vremena, iz Višegrada i Zemuna