Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče su lišili slobode lice S.Š. iz Istočne Ilidže zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Primanje mita“.

Lice se sumnjiči da je u dva navrata tokom prošle godine na svoj žiro račun primio oko 18.130 KM od jednog preduzeća iz Sarajeva, a sve kako bi u svojstvu stručnog lica u Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u Opštini Ilidža izvršio radnju koju nije smio izvršiti, u okviru svojih službenih ovlašćenja u postupku dodjele lokacijskih i urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju stambeno poslovnog objekta, od strane investitora koji je bio firma od koje je prethodno primio novac. Na ovaj način S.Š. je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu koji je primio od spornog preduzeća.

U okviru ovih aktivnosti, po Naredbi Osnovnog suda Sokolac policijski službenici su izvršili pretres kancelarije, stana i drugih objekata koje S.Š. koristi, te su tom prilikom pronađeni i oduzeti predmeti koji će se koristiti u vođenju krivičnog postupka.

Protiv S.Š. biće podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Primanje mita“.