ISTOČNO SARAJEVO – Jovan K. (21) iz Istočne Ilidže optužen je za više provala na području te opštine, iz kojih je, između ostalog, krao i suvo meso, ali i zbog nedozvoljenog držanja snajpera.

Protiv njega je Okružno javno u Istočnom Sarajevu nakon sprovedene istrage podiglo optužnicu koju je potvrdio Osnovni sud u Sokocu. Terete ga da je počinio krivična djela teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Optužnicom mu se stavlja na teret da je u tačno neutvrđenom periodu od 17. novembra 2019. godine do 24. novembra te godine u Kolubarskoj ulici upotrebom podesnog alata provalio vrata vikendice koju koristi G.A. Nakon što je nasilno ušao u prizemlje, ukrao je dva konvektora na struju nepoznate marke.

Takođe, terete ga da je 30. decembra 2019. godine sa još jednom osobom u Ulici hajduk Veljka provalio balkonska vrata -kuće vlasništvo M.B. te iz nje ukrao dvije LED lampe i hilti bušilicu.

Terete ga i da je 22. jula 2020. godine u Ulici Branka Radičevića, takođe upotrebom podesnog alata, provalio u -kuću vlasništvo Ž.R., prilikom čega je ukrao devet komada suvomesnatih proizvoda, pečenice i vojni dvogled.

Prema optužnici, u neutvrđenom periodu do 23. jula 2020. godine u svojoj porodičnoj kući u Istočnoj Ilidži neovlašteno je držao poluautomatski vojni snajper sa optičkim nišanom.

Vezane objave