Ministarka privrede Srbije Anđelka Atanasković otvorila je tradicionalnu 21. Drinsku regatu u Ljuboviji i naglasila da manifestacija, promocijom turističke ponude opštine Ljubovija, doprinosi jačanju te privredne grane.„Geografskim položajem, Mačva je snažna nit koja učvršćuje neraskidivu vezu Srbije sa Republikom Srpskom, pružajući potencijal za širenje regionalne i evropske privredne saradnje“, rekla je Atanasković, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Država je, prema njenim rečima, u protekle dve godine programima podrške razvoju poslovne infrastrukture Ministarstva privrede, u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, u Mačvanskom okrugu sufinansirala projekte vredne preko 48 miliona dinara.„Ministarstvo privrede je u Ljuboviji omogućilo realizaciju infrastrukturnog projekta vrednosti oko 20 miliona dinara. Privrednim subjektima Mačvanskog okruga, za nabavku opreme, razvojne, start ap i projekte za žene i mlade, bespovratno je odobreno više od 169 miliona dinara, a mikro, malim i srednjim preduzećima iz Ljubovije više od 6,2 miliona dinara, bespovratno“, navela je Atanasković.

Ministarka je ocenila da hiljade učesnika svih generacija sa Drine zajedno šalju u svet fantastičnu sliku o Srbiji, o sposobnim, vrednim i čestitim ljudima, koji su najvažniji resurs privrede, dodaje se u saopštenju.