Washington, Dc, Begins Lifting Some Coronavirus Restrictions By Allowing Outdoor Dining And Some Businesses To Reopen

Simptomi su brojni, ali čini se da je ovaj jedan od ključnih.

Iako su simptomi korona virusa kod mnogih ljudi potpuno različiti postoji pak, nekoliko pokazatelja koji su uvideli svi oboleli koji su razgovarali za “Telegraf”.

To je upravo slabost, odnosno malaksalost koja je prethodnila iznenadnoj groznici koja se prva javlja kod svih obolelih pacijenata sa simptomima.

Dr Sanja Mišetić koja je sa nama podelila priču o svom dugom oporavku od kovida istakla je da je sve počelo kao i svaka druga infekcija koju je ranije imala. Jedino što je čudno bila je temperatura koju je dobila na poslu kada ju je slučajno izmerila jer su joj se sušila usta i grlo ju je grebalo, dok je u licu sva bila vrela i crvena.

– Tada je bila 39,2 pa nisam verovala i izmerila na drugom toplomeru gde je bila 38,7 na šta sam ljutito reagovala i rekla da nijedan nije dobar i treba da se trebuje novi. Nakon dva dana, odmorila sam se, ali sam i bila fizički jako aktivna. Odjednom je počeo iznenadni kašalj, suv, zvonak koji nisam mogla da zauzstavim. Trajao je i po tri sata, a jedva bi stao nakon inhalacije eukaliptusom.

30-godišnja Marija iz Beograda, koja je imala blage simptome infekcije korona virusom ističe da je jedne večeri odjednom dobila temperaturu.

– U petak veče sam dobila tempraturu. U subotu sam se takođe probudila sa temperaturom koja je išla do 38,3 najviše. Popila sam paracetamol i bilo mi je dobro. Nije me toliko lomila i onda je brzo padala, pa posle opet rasla do 38 – istakla je dodajući da je sve to vreme bila izuzetno slaba.

43-godišnji I.B. iz Beograda otkrio je upalu pluća upravo zahvaljujući slabosti koju je najednom osetio. – Vikend sam proveo u svojoj vikendici sa roditeljima i decom. Petak kupanje u bazenu, a onda smo subotu i nedelju zbog hladnijeg vremena proveli u šetnji. U nedelju sam osetio da me bole glava i oči, ali sam mislio da je razlog tome što sam dosta vremena provodio za kompjuterom. Tada sam izmerio temperaturu i bila je 37,2. U ponedeljak u toku dana sam izmerio 37,5 i to je trajalo par sati. Osetio sam malo da me bole mišići, ali sam mislio da je to zbog igre sa decom u bazenu – rekao nam je i dodao da je narednih dana analizama utvrđeno da, osim što je pozitivan već uveliko ima upalu pluća.

Tijana iz Čačka koja se uspešno izborila sa kovidom i upalom pluća, istakla je da je sve krenulo od iznenadne groznice i slabosti.

– U večernjim časovima odjednom sam osetila jezu, osećaj hladnoće na rukama, uprkos činjenici da je napolju bilo toplo. Potom sam izmerila temperaturu koja je bila oko 37,3, legla sam u krevet jer je i dalje postojao subjektivni osećaj hladnoće, kroz 10, 15 minuta temperatura je bila 37,8. Osetila sam slabost i malaksalost, koja se javila i sledeće noći uz povišenu temperaturu. Narednih četiri dana sam bila afrebilna (bez povišene temperature), samo osećaj blage malaksalosti, a uz pomoć PCR testa sam ustanovila da sam Covid-19 pozitivna – kazala je 38-godišnja žena u razgovoru za naš portal.