Novac

ISTOČNO SARAJEVO – S Š. iz Pala prijavljena je tužilaštvu zbog sumnje da je kao direktor privrednog društva “Špic petrol” u Palama u postupku javnih nabavki više puta dostavila lažna uvjerenja o izmirenim poreskim obavezama na osnovu čega je sa šumskim gazdinstvima zaključila čak 43 ugovora vrijedna 1.802.816 KM, potvrđeno je „Glasu Srpske”.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, saopštili su da su protiv pomenute podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu.

Kako su naveli na teret joj je stavljeno zloupotreba u postupku javnih nabavki i falsifikovanje službene isprave.

– Za lcie S.Š. postoji osnova sumnje da je u toku 2020. i 2021. godine u svojstvu direktora privrednog društva u Palama u postupku javnih nabavki u više navrata dostavljala lažna uvjerenja o izmirenim poreskim obavezama koje su predvidene zakonima BiH i RS. Na taj način kompletirana je dokumentacija i lažno prikazano da su ispunjeni zakonski uslovi. Osumnjičena osoba uticala je na odluke šumskih gazdinstava koja posluju u sastavu JPŠ Šume RS Sokolac i sa istm zaključila 43 ugovora o izvođenju radova ukupne vrijednosti 1.802.816,18 KM- navodi se u saopštenju policije.