Pripadnici Policijske uprave Banja Luka, danas su uhapsili P. B. iz Trebinja zbog sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

– Nadležnoj policijskoj stanici, 03.09.2022. godine oko 14.45 sati, prijavljeno je da nepoznato muško lice narušava javni red i mir u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici Bulevar Vojvode Stepe Stepanovića, Grad Banja Luka. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i zatekli navedeno lice u vidno alkoholisanom stanju. Po uočavanju policijskih službenika isti ih je počeo vrijeđati, te je odbio da na uvid pokaže lična dokumenta, a potom je fizički napao jednog policijskog službenika, oglušavajući se o zakonito izdato naređenje- navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Uhapšeni P.B. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, kojom prilikom je utvrđeno 2,02 promila alkohola u organizmu.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o gore navedenom krivičnom djelu, te da se protiv lica P. B. dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.