Pobednik 30. jubilarnih skokova sa starog železničkog mosta u Užicu je Dino Bajrić iz Sarajeva, drugo mesto zauzeo je prošlogodišnji pobednik Evald Krlić, a treći je bio Danko Dangubić iz Konjica. Prema rečima predsednika stručnog žirija, Branka Bogićevića, ovogodišnji skokovi su prošli u najboljoj organizaciji do sada, a nijanse su odlučivale o pobedniku.

Dino Bajrić se takmiči više od deset godina na užičkim skokovima u Đetinju.

– Ovo je esktremni sport i za to je potrebna i fizička i psihička spremnost. Osvajao sam već prvo mesto, kao i ostala mesta. U Užice dolazim već 13 godine i ovde se osećam kao u Sarajevu, jer su Užičani dobri domaćini – rekao je Bajrić.

U skokovima sa starog želetničkog mosta takmičilo se 30 skakača iz naše zemlje, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ono su skakali sa visine od 16 metara, a dubina Đetinje je na tom mestu 4 metra.

Branko Bogićević, predsednik žirija, istakao je da je ove godine bilo teško doneti odluku ko će biti najbolji skakač.
– Ovo je jedna od boljih organizacija skokova u vodu, da ne kažem i najbolja. Videli smo plejadu dobrih skokova i veoma je teško odlučiti u nijansama. Skakači su se toliko približili jedni drugima da je bilo teško izmeriti ko je bolji – rekao je Bogićević. Pored pehara i medalja pobednici su dobili i novčane nagrade, pa su takmičari za prvi i drugi skok nagrađeni sa po 4.500 dinara, a nagrade za prvo, drugo i treće mesto iznosile su 35.000, 30.000 i 25.000 dinara.

Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Užice, a organizator JP Veliki park uz tehničku podršku Crvenog krsta Užice.