BANjALUKA – Rukometni savez Republike Srpske sa predsjednikom Marinkom Umičevićem osuđuje prijetenje mladom rukometašu Milošu Čekiću, članu Rukometnog kluba Iskra iz Bugojna.

Kao što je poznato ovaj mladić je na svom Instagram profilu uputio čestitku povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, i zbog toga se u međuvremenu našao na udaru stanovnika Bugojna, ali i širom Federcije BiH i tom prilikom su mu prijetili i smrću.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

“Najoštrije osuđujem ovakve gnusne napade na rukometaša Miloša Čekića kojem mi, u Rukometnom savezu Republike Srpske, dajemo maksmimalnu podršku. Istovremeno mu nudimo svaku vrstu pomoći kako bismo ga zaštitili od brojnih neprijatnosti gdje mu čak prijete i smrću, što je za svaku osudu. Ovim putem pozivam članove Upravnog odbora RS BiH iz Republike Srpske da takođe uzmu u zaštitu Miloša Čekića, a to tražimo i od komesara za takmičenje. Ukoliko se ne zaustave prijetnje bićemo prinuđeni da donesemo odluku da naši klubovi ne nestave takmičenje u Premijer ligi BiH”, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Republike Srpske.

Na kraju saopštenja se ističe i sljedeće:

“Tražimo od pripadnika policije, pogotovo u gradu Bugojnu, da hitno reaguju i da moraju da zaštite Miloša Čekića. Istovremeno očekujemo da se i on sam izjasni da li će ostati u Rukometnom klubu Iskra, ako ne želi mi ćemo mu pomoći da pronađe drugi klub u Republici Srpskoj. Ovo ujedno treba da bude pouka i drugim našim igračima kada donose odluku gdje će igrati rukomet.”