Kanibal Rusija

Na sjeveru Rusije je prije nekoliko dana uhapšen 51-godišnjak, za sada nepoznatog identiteta, zbog kanibalizma i višestrukog ubistva nakon što je policija s njim povezala tri identificirane djelomično pojedene ljudske žrtve, ali i ostatke mačaka, pasa i manjih životinja.

Muškarac se sumnjiči da je pojeo životinje, kao i troje muškaraca s kojima se sprijateljio i pio alkoholna pića. Kada su žrtve zaspale, navodno ih je ubio nožem, a zatim izrezao, piše BBC.

Njihove kosti su pronađene u vrećama ostavljenim u jezeru ili rijeci u blizini grada Arhangelska.

Ruski istražni odbor (SK) izdao je 29. oktobra saopštenje o osumnjičenom i objavio video-snimku njegovog hapšenja. U saopštenju se navodi da je optuženik mentalno zdrav i da je već imao jednu kaznenu prijavu.

Ubistva su se navodno dogodila u 2016. i 2017, godini, ali su istražioci tek nedavno identifikovali žrtve jer su za to bila potrebna forenzička testiranja. Dvojica muškaraca nisu imala bližu rodbinu, dok se treći preselio u drugi grad u potrazi za poslom.

SK je izjavio kako je “osim kanibalizma, optuženi redovno ubijao i jeo mačke, pse, ptice i druge male životinje čije su kosti pronađene u vrećama, pomiješane zajedno s ljudskim kostima”.

Navodno se osumnjičeni uselio u stan žrtve za koju je tvrdio da je otišla potražiti posao u drugi grad. Rekao je žrtvinim roditeljima da je dogovorio kako će on paziti na stan njihovog sina.